Web Analytics Made Easy - Statcounter

 منابع مطلع مدعی شده اند که قطر بنا به درخواست تهران و واشنگتن نقش خود را به‌عنوان میانجی میان دو کشور تشدید کرده است و مذاکرات در پایتخت اتریش را تکمیل می‌کند تا میان این دشمنان قدیمی اعتمادسازی کند.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، بنابر این گزارش، پس از یازده ماه مذاکره میان ایران و سایر طرف‌های برجام، با حضور غیرمستقیم آمریکا در رایزنی‌ها، دوحه پیام‌هایی را میان بازیگران اصلی رد و بدل و برای رفع نگرانی‌های ایران تلاش کرده است، از جمله موضوع مربوط به درخواست تهران درخصوص ارائه تضمین از سوی دولت بایدن مبنی بر این‌که هیچ دولت آینده‌ای در ایالات متحده نمی‌تواند به‌طور یکجانبه از توافق خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانند دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا که در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای کناره‌گیری کرد.

فایننشال تایمز در ادامه به نقل از یک دیپلمات مطلع از مذاکرات مدعی شد: مقامات قطری همچنین برای تسهیل گفت‌وگوی مستقم‌ میان تهران و واشنگتن در صورت حصول توافق، تلاش کرده‌اند تا اطمینان حاصل شود که هر گونه موضوع باقی مانده، همچون تبادل زندانیان و رفع تحریم‌های مضاعف در آینده قابل بررسی خواهد بود.

این دیپلمات افزود: هر دو طرف به توافق نیاز دارند و تمایل نیز در هر دو طرف وجود دارد اما بزرگ‌ترین مشکل، اعتماد است. هر کدام فکر می‌کنند که طرف مقابل آن را نمی‌خواهد اما این صحیح نیست.

همچنین یک مقام ارشد آمریکایی در این باره گفت: قطر به میزان بسیار زیادی در حمایت از تلاش‌ها برای ازسرگیری اجرای کامل برجام موثر بوده است.

روزنامه فایننشال تایمز به نقل از منبع دیپلماتیک خود نوشت که هم ایران و هم آمریکا مایلند در صورت حصول یک توافق به مذاکرات خود ادامه دهند.

این دیپلمات افزود: بزرگ‌ترین اشتباه در رابطه با توافق ۲۰۱۵ این بود که گفت‌وگوها پس از امضای توافق متوقف شد. در ابتدا هیچ یک از طرف‌ها به یکدیگر اعتماد نداشتند و نیازمند نشانه‌هایی از حسن نیت بودند اما در حال حاضر تحرکات مثبتی وجود دارد.

به ادعای او اکنون ایرانی‌ها بایدن را فردی می‌دانند که می‌توانند با او مذاکره کنند.

فایننشال تایمز با بیان این ادعا که “وزیر امورخارجه قطر هفته گذشته به درخواست واشنگتن با همتای ایرانی خود درباره موضوعات باقی‌مانده در وین گفت‌وگو کرده بود” نوشت: مقامات ایرانی می‌گویند که مسائل باقی‌مانده شامل تضمین عدم خروج دوباره از توافق از سوی واشنگتن وبه‌علاوه اینکه چه تحریم‌هایی باید برداشته شود، است.

به نوشته فایننشال تایمز، این دیپلمات مطلع از گفت‌وگوهای قطر ادعا کرد: تهران ابتدا خواهان این بود که اختلافاتش با آمریکا در توافقی برای احیای برجام به صورت جمعی در نظر گرفته شود اما پیام اروپایی‌ها، قطری‌ها و دیگر میانجی‌گران مبنی بر این بود که “این بسیار دشوار خواهد بود. (بهتر است) ابتدا بر سر برجام که هر دو طرف به آن نیاز فوری دارند، توافق کنند و موضوعات دیگر را برای گفت‌وگوهای جداگانه نگه دارند یا به گفت‌وگوها درباره سایر موضوعات همانند تحریم‌های دیگر، پس از امضای توافق ادامه دهند”.

هرجند کارشناسان می‌گویند که تقریبا غیرممکن است بایدن بتواند درخصوص عدم خروج مجدد از توافق با ایران در دولت‌های بعدی آمریکا تضمین ارائه دهد.

این دیپلمات همچنین گفت که نگرانی ایرانی‌ها بدون دریافت تضمین این است که آنها باید آماده باشند که دو سال دیگر رئیس جمهور آمریکا توافق را کنار بگذارد.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۰۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات

یکی از مسئولان حماس با تکذیب ادعاهای وزیر خارجه آمریکا علیه این جنبش درباره مذاکرات آتش‌بس اعلام کرد که ما همچنان درحال بررسی آخرین پیشنهاد مربوط به آتش‌بس هستیم و این نتانیاهو است که مانع توافق می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه در قاهره که البته هنوز نتیجه مشخصی از آن حاصل نشده است «سامی ابوزهری» رئیس اداره سیاسی جنبش حماس فلسطین در خارج طی سخنانی در واکنش به ادعاهای اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که گفته بود «جنبش حماس مانع توافق آتش بس و تبادل اسرا می‌شود» اعلام کرد که اظهارات بلینکن کاملاً برخلاف واقعیت است.

وی در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که البته بیان این اظهارات از زبان وزیر خارجه آمریکا موضوع عجیبی نیست و در واقع او وزیر خارجه اسرائیل محسوب می‌شود نه آمریکا و این ادعاها در چهارچوب تلاش برای تحت فشار قرار دادن حماس و تبرئه رژیم اشغالگر است.

این مسئول حماس تصریح کرد که این جنبش همچنان در حال بررسی آخرین پیشنهاد مربوط به آتش بس بوده و این بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر است که مانع رسیدن به توافق می‌شود.

وزیر خارجه ایالات متحده که به اراضی اشغالی سفر کرده، امروز چهارشنبه در دیدار با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، مدعی شد حماس تنها مقصر عدم حصول توافق آتش‌بس است و گفت که این توافق هرچه سریع‌تر باید حاصل شود.

بیلنکن در این سخنان خود گفت: حتی در این زمان دشوار هم ما مصمم به تحقق یک توافق آتش‌بس برای آزادی اسرا هستیم... جای هیچ تعلل و بهانه‌ای نیست؛ اکنون وقت (توافق) است.

خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت نداردرسانه عبری طرح جدید پیشنهادی به حماس را رسانه‌ای کرد

از طرف دیگر یک منبع ارشد مصری در گفتگو با شبکه خبری قاهره اعلام کرد که تلاش‌ها برای رسیدن به آتش بس در فضایی مثبت ادامه دارد و طرف مصری در حال رایزنی با همه طرف‌ها جهت حل و فصل موارد بحث برانگیز است.

یک مقام مصری نیز در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که حماس از میانجی‌های مصری و قطری خواسته تا درباره آخرین پیشنهاد مربوط به آتش بس در غزه توضیح بدهند.

در سایه تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه که در قاهره برگزار شد یک منبع فلسطینی آگاه جزئیات روند این مذاکرات و آخرین نتیجه آن را اعلام و تاکید کرد که در سند پیشنهادی جدیدی که به جنبش حماس ارائه شده شاهد عقب نشینی طرف صهیونیستی از برخی مواضع آن هستیم.

این منبع فلسطینی آگاه در گفت‌وگو با شبکه المیادین اعلام کرد که سند پیشنهادی که اخیراً به جنبش حماس تحویل داده شد شامل نکات مثبت و عقب نشینی در موضع رژیم صهیونیستی است. البته حماس همچنان باید موضوعات کلیدی به ویژه آتش بس دائمی و عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه را بررسی کند.

این منبع افزود که جنبش حماس بعد از سفری که هیئت آن اخیرا به قاهره داشت، همچنان در حال بررسی پیشنهاد جدید طرف صهیونیستی بوده و در حال انجام رایزنی‌های فشرده است و تماس دائمی با میانجی‌های مصری و قطری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • قرارداد همکاری اوپن‌ای‌آی با فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟