Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@06:09:40 GMT

سفر «رئیسی» نقطه عطفی در روابط دو کشور است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۴۴۱۷

سفر «رئیسی» نقطه عطفی در روابط دو کشور است

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: روزنامه انگلیسی زبان «تهران تایمز» موضوع گزارش امروز خود را به سفر قریب الوقوع «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به روسیه، اختصاص داده است.

در حالی که ایران و روسیه تلاشی جدی را برای ارتقای روابط اقتصادی پیش گرفته اند، این سفر بدون شک نقطه عطفی در روابط میان دو کشور تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران تایمز در این باره می نویسد: روسیه به عنوان کشوری که همواره از ایران در برابر تحریم های ظالمانه و یک جانبه آمریکا حمایت کرده است، پتانسیل بسیار زیادی برای تبدیل شدن به متحد نزدیک ایران در حوزه اقتصادی دارد. در حال حاضر، روابط سیاسی دو کشور در سطح بالایی است حال آنکه همکاری تجاری و اقتصادی در حوزه هایی نظیر فناوری های پیشرفته و صنایع هوافضا، متناسب با قابلیت های دو کشور نیست و همکاری در این حوزه باید ارتقا یابد و این موضوعی است که می تواند در دیدار رؤسای جمهور ایران و روسیه به بحث گذاشته شود.

تهران تایمز در ادامه می افزاید: پیشرفت طرح های توسعه روابط اقتصادی متناسب با سطح انتظارات نیست و با توجه به روابط سیاسی خوبی که میان دو کشور برقرار است، این مسئله در طول دیدار سید ابراهیم رئیسی و ولادیمیر پوتین مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت.

در حال حاضر، حجم مبادلات تجاری میان ایران و روسیه با حجم تجارت روسیه با برخی کشورهای کوچک برابری می کند حال آنکه ایران از قابلیت های اقتصادی بسیار زیادی برخوردار است و انتظار می رود که به واسطه برنامه ریزی دقیق، این شاخص افزایش قابل توجهی داشته باشد.

تهران تایمز ادامه می دهد: ایران و روسیه از طریق دریای خزر، همسایه تلقی می شوند اما آنچه موجب تحکیم هرچه بیشتر روابط آنها می شود، همبستگی است که با یکدیگر دارند و باید به انسجام روابط دو کشور که بیش از همه محصول فهم متقابل از تهدیدهای مشترک است، از طریق سرمایه گذاری بر فرصت ها و حوزه های منافع مشترک، غنا بخشید. دامنه روابط را می توان به گونه ای مثبت ارزیابی کرد حال آنکه دو طرف در زمینه های متنوع، به ویژه حوزه های تجاری و اقتصادی، نیازمند عمق بخشیدن به روابط بر مبنای منافع مشترک هستند.

در همین رابطه، اخیراً «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت ایران به اظهارنظر درباره سفر برنامه ریزی شده سید ابراهیم رئیسی به روسیه پرداخت و مسائل دوجانبه و همکاری تجاری-اقتصادی میان تهران-مسکو را از موضوعات مورد بحث در طول این سفر برشمرد.

تهران تایمز می افزاید: روسیه نخستین کشوری بود که پیروزی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری و آغاز به کار یک دولت جدید در ایران را تبریک گفت. مقامات روسیه رابطه ای هرچه مستحکم تر را میان مسکو-تهران در دوره ریاست جمهوری رئیسی پیش بینی کرده اند.

روز جمعه نیز، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی با حضور دهها خبرنگار، سفر رئیس جمهور ایران به مسکو را رویدادی بسیار مهم ارزیابی کرد. به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، تماس های سیاسی میان مسکو-تهران باید از سرگرفته شود.

یادآوری این موضوع که پوتین و رئیسی تاکنون چندین تماس تلفنی داشته اند حائز اهمیت است اما همانگونه که دیروز دوشنبه «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران هم اشاره کرد، دو رئیس جمهور باید درباره برخی مسائل به طور مفصل گفتگو کنند.

سید ابراهیم رئیسی در رأس هیئتی بلندپایه به مسکو سفر می کند که اغلب اعضای آن را وزرای حوزه اقتصاد تشکیل می دهند و دور از انتظار نیست که در طول این سفر، توافق های متنوع اقتصادی و صنعتی هم امضا شود. همچنین، حمایت کامل روسیه از ایران طی مذاکرات وین در رابطه با تحریم های فرا سرزمینی و ظالمانه آمریکا، به تقویت رابطه دو کشور منجر شده است.

«میخائیل اولیانوف» سفیر روسیه در نهادهای بین المللی مستقر در وین، در مصاحبه اختصاصی که روز ۱۱ ژانویه با تهران تایمز داشت، گفت: «روسیه در چارچوب ظرفیت ملی، کاملاً جانب ایران را رعایت می کند. ما تحریم های فراسرزمینی را به رسمیت نمی شناسیم و بر این باور هستیم که آنها مطلقاً نامشروع و بی نهایت غیر سازنده هستند. اما واقعیت این است که نیازمند حصول راه حلی هستیم که مورد قبول همه طرفین باشد».

تهران تایمز در نهایت می نویسد: ایران و روسیه می توانند با سرمایه گذاری بر همبستگی سیاسی خود، روابط دوجانبه را به سطح عالی تری ارتقا دهند. گام های لازم در این زمینه باید به همان سبک و سیاقی برداشته شود که طرفین تاکنون دنبال کرده اند.

کد خبر 5402786

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران روسیه سیدابراهیم رئیسی ولادیمیر پوتین اقتصاد مذاکرات وین تحریم اقتصادی ایران ایالات متحده امریکا عراق روسیه اوکراین فلسطین مسکو رژیم صهیونیستی ناتو سرگئی لاوروف امارات متحده عربی عربستان سعودی ایران واشنگتن مذاکرات وین سید ابراهیم رئیسی ایران و روسیه تهران تایمز دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد

سفیر چین در کابل طی دیداری با معاون اداری نخست‌وزیر حکومت طالبان روابط پکن و کابل را تاریخی و در بهترین حالت خود عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ژائو شنگ» سفیر چین در کابل در دیدار با «عبدالسلام حنفی» معاون اداری نخست‌وزیر حکومت طالبان روابط پکن و کابل را به عنوان دو کشور دوست و همسایه، تاریخی توصیف کرد و گفت در حال حاضر این روابط در بهترین حالت قرار دارد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط «ارگ»، سفیر چین افزود: دولت چین خواهان ارتقا و گسترش هر چه بیشتر روابط کابل و پکن در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.

ژائو شنگ ادامه داد: این کشور به خاطر تحکیم هرچه بیشتر روابط دو کشور در عرصه‌های مختلف، بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع و رشته‌های مختلف را به دانشجویان افغان فراهم کرده و نیز دوره‌های آموزشی کوتاه مدت را برای ارتقای ظرفیت افغان‌ها در بخش‌های مختلف به از جمله در زمینه بهداشت و درمان برگزار می‌کند.

وی با اشاره به علاقمندی تاجران و شرکت‌های چینی جهت سرمایه‌گذاری در افغانستان گفت: روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در وضعیت مناسب قرار دارد و تاجران و سرمایه‌گذاران چینی مایل‌ هستند در عرصه‌های مختلف در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

آغاز آزمایشی کریدور ریلی بین چین و افغانستانآغاز جلسه مشترک وزرای خارجه پاکستان، چین و افغانستان

این دیپلمات چینی ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان سیلاب‌های اخیر در افغانستان، از کمک 100 هزار دلاری این کشور از طریق صلیب سرخ چین خبر داد و گفت این کمک به زودی به دسترس مسئولین مربوطه قرار خواهد گرفت.

حنفی نیز در این دیدار با قدردانی از مواضع چین در مجامع بین‌المللی درباره افغانستان، گفت: هیئت حاکمه از سیاست چین واحد و نیز پروژه‌های اقتصادی این کشور مانند «یک کمربند، یک راه» حمایت می‌کند.

وی همچنین تصریح کرد: امارت اسلامی خواستار روابط و تعامل نیک با همه کشورها به ویژه با چین است و به هیچکس اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای همسایه‌، منطقه و فرامنطقه را نمی‌دهد و از سایر کشورها نیز توقع دارد تا بر اساس احترام متقابل با افغانستان رفتار کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران