Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@06:08:27 GMT

طرفین اروپایی در مسیر خارج کردن مذاکرات

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۱۲۴۷۲

طرفین اروپایی در مسیر خارج کردن مذاکرات

تروئیکای اروپایی و برنامه هایی که برای منحرف کردن مذاکرات وین از مسیر اصلی دارد، سوژه امروز گزارش روزنامه انگلیسی زبان «تهران تایمز» است که با توجه به رفتارها و اقدامات اخیر E۳ نوشته شده است.

در حالیکه به رغم همه مشکلات فنی، گفتگوهای وین در جریان است؛ طرفین اروپایی مذاکره- شامل فرانسه، انگلیس و آلمان- به اقدامات قلدرمآبانه ای روی آورده اند که دامنه آن از اعمال فشار بر سایر اعضای حاضر در میز مذاکره تا تهدید به ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت، کشیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران تایمز در این باره می نویسد: از حدود دو هفته پیش که مذاکرات وین از سر گرفته شده است؛ تروئیکا به جای زمینه چینی برای پیشبرد گفتگوها، در تلاش برای مقصرنمایی ایران و وانمود به شکست مذاکرات بوده است. اول از همه، آنها درباره نیت ایران ابراز تردید کرده و این کشور را به وقت کُشی متهم کردند. وقتی هم که ایران جدیت خود را با ارائه دو پیش نویس پیشنهادی نشان داد که در تطابق کامل با مفاد توافق هسته ای ۲۰۱۵ تنظیم شده بود؛ آنها به تقلا افتادند که این پیشنهادها را غیر واقع گرایانه و از روی زیاده خواهی جلوه دهند.

تهران تایمز در ادامه می نویسد: حتی در مقطعی، آنها در دنباله روی از آمریکا، در طرح این ادعا همصدا شدند که ایران از همه توافق هایی که با دشواری در طول شش دور قبلی مذاکره حاصل شده، فاصله گرفته اند.

از سوی دیگر، ایران بارها و بارها گفته است که قصد ندارد دستاوردهای گذشته را کاملاً نادیده بگیرد؛ بلکه از آن به عنوان مبنایی برای دمیدن روحی تازه به کالبد مذاکرات استفاده می کند. پیشنهادهای ایران بر مبنای تطابق کامل با مفاد برجام طراحی شده تا اروپایی ها دیگر بهانه ای برای رد آنها نداشته باشند حال آنکه به نظر می رسد که حتی دقت و جدیت ایران هم در هدایت E۳ به مسیر درست مذاکرات مادامیکه آنها با شریک آمریکایی شان برای باج خواهی از ایران و دیگر طرفین گفتگوهای وین همداستان شده اند؛ مؤثر نبوده است.

تهران تایمز می افزاید: طولی نکشید که بعد از انتشار خبرهای مثبت مبنی بر حصول پیشرفت هایی در مذاکرات وین، مشخص شد که دیپلمات های E۳ بر فشارهای خود افزوده اند تا آنچه را آمریکایی ها با قلدری به دست نیاورده اند؛ پای میز مذاکره کسب کنند. «نور نیوز» وبسایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، گزارش داده که E۳ تلاش مفصلی برای تغییر مسیر مذاکرات در راستای گرفتن امتیازات نه فقط از ایران بلکه از روسیه، چین و حتی به گونه ای مضحک از اتحادیه اروپا، به خرج داده است تا آنجا که اتحادیه اروپا با قدم گذاشتن جای پای آمریکا، به دنبال ایجاد فضایی برای اعمال فشار علیه ایران با توسل به شگردهای مختلف است.

نور نیوز در این باره می نویسد: این رفتار تروئیکای اروپایی به ویژه مأموریت جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و انریکه مورا معاون و نماینده وی در کمیسیون مشترک برجام را مختل کرده است.

روزنامه «الاخبار» نیز می گوید اروپایی ها تهدید به موضع گیری علیه ایران در جلسه آتی شورای حکام آژانس کرده اند که به زودی برگزار می شود. آنها همچنین تهدید کرده اند اگر ایران به محدودیت های بازرسی آژانس خاتمه ندهد؛ پرونده هسته ای این کشور را به شورای امنیت ارجاع می دهند. اگر این گزارش صحت داشته باشد باید منتظر تشدید لفاظی های اروپایی ها در ادامه مذاکرات وین باشیم حال آنکه توسل به زبان تهدید با توجه به اینکه ایران بارها گفته است که به هیچ وجه زیر بار تهدید، تن به مذاکره نمی دهد؛ فقط به پیچیده شدن شرایط منجر می شود./مهر

منبع: فردا

کلیدواژه: مذاکرات برجام طرفین اروپایی مذاکرات وین تهران تایمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • سرمربی پرسپولیس جایگزین حمید مطهری در تیم ملی ؟ | آخرین وضعیت مذاکرات
  • خیزش بزرگ دانشجویان بیان انزجار از تحرکات حمایتی حاکمان امریکایی و اروپایی است
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • ورودی شهر مریوان با انجام تعریض باند موجود بهسازی می‌شود
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • معرفی دو گزینه اروپایی سرمربیگری تیم ملی بسکتبال