Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه انگلیسی زبان «تهران تایمز» در بخش سیاسی خود به بررسی ابعاد سفر «طحنون بن زائد» مشاور امنیت ملی امارات به تهران و دیدار وی با علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران، پرداخت.

به نوشته تهران تایمز، این دیدارها در سایه تلاش امارات برای بهبود رابطه با رقبای منطقه ای انجام شد که علاوه بر ایران، ترکیه و قطر را نیز شامل می شود حال آنکه نقش محوری شیخ طحنون که آغازگر سفر به این کشورها بود؛ حاکی از جایگاه قدرتمند او در دولت ابوظبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از ایران، او در سفر به ترکیه و قطر نیز با سران این کشورها دیدار کرد و این سرآغازی شد برای اینکه دیدارهای دیگری نیز میان مقامات اماراتی و ترکیه ای یا قطری انجام شود. به عبارت دیگر، شیخ طحنون راهگشای دیدارهای بیشتر در سطوح عالی تر میان سران امارات و دو کشور دیگر بود.

اما سوال اینجا است که آیا این مسئله در رابطه با ایران نیز صدق خواهد کرد؟ جواب دادن به این پرسش چندان ساده نیست حال آنکه طیف گسترده مسائل دخیل در روابط تهران-ابوظبی، این تصور را که سفر شیخ طحنون به ایران به دیدارها در سطوح بالاتر می انجامد؛ دشوار می کند.

تهران تایمز با این وجود می نویسد: البته این به معنای آن نیست که ذوب شدن یخ رابطه میان ایران و امارات غیر ممکن است. در طول یک دهه گذشته، تماس های دیپلماتیک بین دو کشور هرگز به صفر نرسید و فقط در مقاطعی به دلایل عمدتاً سیاسی با کاهش مواجه بود. این در حالی است که به رغم فراز و نشیب های رابطه دیپلماتیک، روابط اقتصادی همچنان برقرار ماند.

روزنامه انگلیسی زبان ایران در ادامه می افزاید: به نظر می رسد که در نهایت، تداوم این رابطه اقتصادی به ایجاد زمینه ای مشترک میان تهران و امارات تبدیل شده تا در این زمانه که حل و فصل مناقشات سیاسی امری دشوار و حتی ناممکن است؛ طرفین دست کم در کوتاه مدت، به تنش زدایی بپردازند. این در حالی است که تاکید بر تداوم روابط اقتصادی از محورهای دیدار شمخانی و میهمان اماراتی بود.

تهران تایمز در ادامه تحلیل خود می نویسد: به لحاظ سیاسی، ایران و امارات در دو سوی مخالف بسیاری از مناقشات منطقه ای ایستاده اند. علاوه بر ادعای امارات درباره جزایر سه گانه ایران، تهران و ابوظبی درباره تحولات یمن، لبنان، عراق و سوریه هم با یکدیگر اختلاف هایی دارند و این اواخر هم با حضور رژیم صهیونیستی در امارات، به لیست بلندبالای اختلافات تهران-ابوظبی افزوده شده است و این مسئله ای است که ابراهیم رئیسی در دیدار با شیخ طحنون به آن اشاره کرد و گفت: صهیونیست ها در منطقه به دنبال اهداف شوم خود هستند و هرجا بتوانند جای پایی پیدا کنند آن را به وسیله ای برای توسعه طلبی و فتنه انگیزی تبدیل می کنند لذا کشورهای منطقه باید مراقب باشند.

این در حالی است که شیخ طحنون هم به نوبه خود، گفت: ما فرزندان این منطقه هستیم و یک سرنوشت داریم لذا توسعه روابط دو کشور در دستور کار ما قرار دارد. این دیدارها نقطه عطفی در روابط دو کشور خواهد بود.

کد خبر 5369812

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران امارات متحده عربی روزنامه تهران تایمز اقتصاد ایالات متحده امریکا عراق ایران مذاکرات وین روسیه عربستان سعودی رژیم صهیونیستی ولادیمیر پوتین اوکراین فلسطین واشنگتن لبنان امانوئل ماکرون جو بایدن تهران تایمز شیخ طحنون دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

تین نیوز

بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در این اجلاس وزیر اقتصاد امارات گفت: تعداد زیادی از شرکت های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند؛ امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، وزیر اقتصاد امارات جلسه امروز را نشانی از عزم ایران و امارات برای توسعه روابط به همت دولت های دو کشور دانست و افزود: در ایام گذشته روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور به خوبی توسعه پیدا کرده بود، اما باید روابط در تمامی حوزه ها توسعه پیدا کند.

بن الطوق الماری تصریح کرد: کشور امارات در بین شرکای تجاری خود بعد از چین بالاترین میزان روابط تجاری را با ایران دارد که سال گذشته هم این میزان ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: حجم تجارت و صادرات از امارات به ایران در سال گذشته به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است که نشان می دهد طرفین علاقه مند به توسعه روابط در تمامی حوزه ها هستند.

بن الطوق الماری گفت: تعداد زیادی از شرکت های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند و امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می کند.

نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات کار خود را با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، در شهر ابوظبی آغاز کرد و طی آن ۲ سند همکاری توسط طرفین به امضا رسید.

سند تاسیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات و سند صورت جلسه اولین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات، اسنادی است که در این نشست به امضای طرفین رسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • توسعه همکاری‌های تجاری در دستور کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • بذرپاش عازم ابوظبی شد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال