Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه عربستان در مصاحبه با فایننشال تایمز به تشریح روند مذاکرات ریاض و تهران پرداخت. خبرگزاری میزان - «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان، در مصاحبه با «فایننشال تایمز»، به تشریح مواضع «ریاض» در قبال «تهران» پرداخت. به زعم این نشریه، جدیت عربستان در مذاکره با ایران، نشان دهنده تمایل عربستان برای ترمیم روابط با ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وزیر خارجه عربستان در مصاحبه‌ای نادر با «فایننشال تایمز»، گفت «ما در مذاکرات با ایران جدی هستیم؛ ما همیشه گفته ایم که می‌خواهیم راهی برای ایجاد ثبات در منطقه نیز پیدا کنیم.»   وی همچنین مذاکرات با ایران را «صمیمانه» و «اکتشافی» خوانده و اظهار کرد «برای ما این تغییر چندان بزرگی نیست؛ ما همواره گفته ایم که خواهان ایجاد راهی برای برقراری ثبات در منطقه هستیم.»   یک مقام عربستانی نیز گفت که ریاض در حال بررسی صدور مجوز بازگشایی کنسولگری ایران در شهر بندری «جده» است. وی در ادامه مدعی شد «اما مذاکرات پیشرفت کافی برای احیای روابط دیپلماتیک، چیزی که ایران به دنبال آن است، نداشته است.»   به گزارش «فایننشال تایمز»، ریاض در حال بررسی صدور مجوز بازگشایی دفتر نمایندگی ایران برای سازمان همکاری اسلامی در شهر «جده» نیز است. یک مقام ارشد عربستانی در این رابطه مدعی شد که ریاض هنوز آماده بازگشایی کنسولگری خود در «مشهد» نیست و گفتگو‌های انجام شده تاکنون فاقد «اصل» بوده است. بیشتر بخوانید: سفر مالی به کشور‌های حاشیه خلیج فارس با محوریت گفت و گو درباره ایران ادعای بلومبرگ درباره مذاکرات ایران و عربستان مقام مذکور با تکرار اتهام زنی‌های معمول عربستان علیه ایران مدعی شد که تهران روی فرستادن سیگنال تمرکز کرده است تا به هدف خود که وی آن را «متقاعد کردن غرب برای اجتناب از مذاکره درباره امنیت منطقه ای» خواند، برسد.   این مقام ارشد عربستانی همچنین ادعا کرد که کشور‌های دیگر نمی‌توانند اولویت‌های عربستان را خدشه دار کنند و عربستان از طریق دیپلماسی از امنیت ملی و حاکمیت خود دفاع می‌کند.   مقام مذکور در بخشی دیگر نیز ادعا کرد «همزمانی رویداد‌ها سبب شد ما احساس کنیم زمان برای مذاکره با ایران مناسب است؛ ما همیشه تمایل داشتیم که در صورت جدی بودن طرف ایرانی با آن‌ها گفتگو کنیم؛ عوامل مختلفی در تصمیم ما دخیل بوده اند.»   پیشتر نیز وزارت خارجه عربستان با انتشار بیانیه‌ای از دیدار «فیصل بن فرحان» با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا و «رابرت مالی»، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در رابطه با ایران خبر داده بود.   عربستان و ایران از اوایل ماه آوریل تاکنون چهار دور مذاکره با هم داشته اند. روابط ریاض و تهران که از سال ۲۰۱۶ تیره شد، در پی تصمیم ریاض مبنی بر حمایت از خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، متشنج‌تر شد.   انتهای پیام/ برچسب ها: عربستان فیصل بن فرحان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عربستان عربستان فیصل بن فرحان فایننشال تایمز خارجه عربستان فیصل بن فرحان وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد

سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» از دولت جو بایدن خواسته است تا توافقنامه‌ای را برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی برای کمک به ایجاد زمینه برای توافق صلح با فلسطینی‌ها انجام دهد.

سناتور گراهام یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو حداقل تا حدی به تمایل عربستان سعودی برای یک پیمان نظامی با آمریکا بستگی دارد.

به نقل از ایسنا این سناتور که برای دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی چندین بار به عربستان سعودی سفر کرده است، گفت درباره این موضوع با بایدن و مقامات ارشد دولت او از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا صحبت کرده است.

گراهام گفت: «عربستان سعودی خواهان یک توافق دفاعی متقابل با ایالات متحده است. ما هفته‌ها روی این موضوع کار می‌کنیم. آنتونی و جیک، به بستن قرارداد در مورد معاهده ادامه دهید. بدون این معاهده، ولیعهد سعودی نمی‌تواند اسرائیل را به رسمیت بشناسد و بخشی از توافق، ارائه راه‌حلی برای مشکل فلسطین خواهد بود.»

بایدن مدعی شده است که پیشرفت او در میانجی‌گری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ممکن است انگیزه حملات غافلگیرکننده حماس در اکتبر گذشته علیه رژیم صهیونیستی باشد که منجر به جنگ اخیر در غزه شد. این جنگ که براساس گزارش‌ها، بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است، مذاکرات تل‌آویو با ریاض را از مسیر خود خارج کرد.

گراهام گفت، بحران غزه بدون تکمیل توافقنامه رژیم صهیونیستی و عربستان قابل حل نیست. این نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد: «اگر بتوانیم بین عربستان سعودی و اسرائیل به توافق برسیم، این به درگیری اعراب و اسرائیل پایان می‌دهد، ایرانی‌ها را تنها می‌کند، برای فلسطینی‌ها امید ایجاد می‌کند و امنیت را به شکل واقعی برای اسرائیل تأمین می‌کند.»

عربستان سعودی نفت‌خیز ادعا می‌کند که ۷ درصد از ذخایر اورانیوم جهان را در اختیار دارد. گراهام گفت برنامه‌های مذکور از آمریکا می‌خواهد غنی‌سازی این ذخایر را به‌عنوان بخشی از پیشنهاد ریاض برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی کنترل کند. چنین توافقی براساس «توافقنامه ابراهیم» است که براساس آن بحرین و امارات متحده عربی روابط دیپلماتیک با تل‌آویو برقرار کردند و سودان و مراکش هم بعدا این توافقنامه را امضا کردند.

گراهام گفت: «می‌خواهم به رئیس‌جمهور بایدن کمک کنم تا این کار را انجام دهد. بدون این توافق هیچ راه‌حلی برای مشکل فلسطین وجود ندارد. بدون این معامله، همه چیز بدتر می‌شود. بنابراین، اجازه دهید معامله را انجام دهیم، زمان ما در حال اتمام است.»

دولت پیش از بایدن – دونالد ترامپ– میانجی توافق‌های ابراهیم بود. گراهام در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ ممکن است در رقابت با بایدن در انتخابات امسال تلاش کند توافق تل‌آویو – ریاض را تضعیف کند، گفت این رئیس‌جمهور سابق آمریکا «می‌خواهد کشتار پایان یابد.»

این سناتور آمریکایی افزود: «ما ماه نوامبر در اینجا انتخابات خواهیم داشت، اما آیا می‌توانیم قبل از نوامبر جان چند نفر را نجات دهیم؟»

به گزارش راشا تودی، بلینکن که راهی تور منطقه‌ای شده است، روز جمعه به سی‌ان‌ان گفت می‌توان چارچوبی برای راه‌حل دو دولتی و عادی‌سازی روابط با ریاض ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد